wspomniane przeze mnie wartosci 2,28% oraz 97,72% mowia o tym ze biorac od uwage wszystkie liczby z okresu od 1.1.2003, w 97,72% przypadkach, liczby wypadaly co najwyzej po 12 losowaniach. tylko w 2,28% trzeba bylo czekac dluzej niz 12 losowan aby liczba ponownie wypadla.
Ten odsetek przerw dłuższych niż 12 losowań zdaje się być dosyć mały. Jednakże 80 ze swoją 40 losowaniową przerwą wygląda groźnie. Tak, czy owak można by odczekiwać np. 10 losowań następnie grać 2 losowania – tzn. obstawiać coś na 11 losowanie i zwielokrotniać stawkę przy dwunastym, a kiedy liczba nie wypada kończyć grę i potem przy kolejnym odczekaniu przerwy 10 losowań dla danej liczby zaczynać nową grę. Problem w tym, że na takiej filozofii gry bylibyśmy stratni, ponieważ ilość przerw większych od dziesięciu jest większa od ilości przerw równych 10. Gdyby ilość przerw równych jakiejś liczbie (przerw np. 5 losowaniowych) była większa niż ilość przerw większych od ilości przerw równych tej liczbie, to wtedy można byłoby grać. Sęk w tym, że taka sytuacja jest niemożliwa. Bo nawet suma przerw równych 1 jest mniejsza od przerw pozostałych i to niemalże dwukrotnie. Z tego wniosek, że wykorzystując ten system w ten sposób nie da się zarabiać. Twoja tabela mi to uświadomiła... Skoro metoda „odczekiwania” nie będzie skuteczna w żadnym przypadku, to pozostaje jedynie zwykła gra polegająca na zwielokrotnianiu stawki. Można grać np. do 12 losowań, a na 13 kończyć. Jednakże zaczynając od zysku 1zł w tabeli zwielokrotniania stawki podstawowej i kończąc na 12 losowaniu przy nawet minimalnych zyskach rzędu 0.5zł lub 1zł musimy wyłożyć 40000 zł, aby zarobić 1zł (lub nie zarobić, jeśli przerwa jest >12). Wniosek z tego taki, że oczywiście nie można zarabiać na tym systemie, bo aby tak się stało musielibyśmy mieć np. 40000 losowań pod rząd wygranych (co jest nie tylko trudne do zrealizowania w ciągu naszego krótkiego życia, ale czemu przeczą Twoje procentowe wartości).
Twoja tabela uświadomiła mi jedno – na tym systemie absolutnie w żaden sposób nie da się zarabiać.
Najbardziej niezrozumiałą kwestią dotyczącą świata jest to, że on jest zrozumiały. Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
Albert Einstein